Certificari

Programele analitice ECDL aferente fiecarui tip de certificare ECDL sunt disponibile pe www.ecdl.ro.

ECDL START este o certificare constituita din 4 module separate, ce acopera competentele si ariile de cunoastere IT cheie: Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text, Calcul tabelar.

ECDL STANDARD este certificarea careia ii corespund 7 module ECDL si care se constituie din cele patru module ECDL Start plus trei module aditionale la alegere, astfel incat sa se dezvolte si sa se certifice competenta digitala.

Cele 3 module aditionale pot fi alese dintre urmatoarele module ECDL Intermediar:

Prezentari, Baze de date, IT Security, Web Editing, Image Editing, 2D CAD, Computing, Digital Marketing, Online Collaboration.

ECDL AVANSAT ofera cunostintele necesare certificarii la un nivel superior in utilizarea unor aplicatii specifice pe modulele: Editare de text Avansat, Calcul tabelar Avansat, Baze de date Avansat, Prezentari Avansat.

Cate un permis ECDL AVANSAT se obtine dupa promovarea fiecarui modul ECDL Avansat.

ECDL EXPERT se obtine prin promovarea si certificarea oricaror 3 module ECDL Avansat.

ECDL PROFIL DIDACTIC se adreseaza cadrelor didactice care, detinand acest permis, doresc sa beneficieze de oportunitatea obtinerii unui numar de credite profesionale transferabile. Permisul ECDL PROFIL DIDACTIC se obtine in urma promovarii a 6 module fixe obligatorii: Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text, Calcul tabelar, Baze de date, Prezentari.

ECDL PROFIL FIN este recomandat de Institutul Bancar Roman, sub egida Asociatiei Romane a Bancilor si Bancii Nationale a Romaniei si a fost dezvoltat prin gruparea specifica a modulelor ECDL, combinate in acord cu nevoile individuale de lucru in domeniul financiar-bancar, in doua variante:

  • Profil ECDL FIN STANDARD: Instrumente Online, Editare text, Calcul tabelar si Prezentari.

  • Profil ECDL FIN PROFESIONAL: Editare text, Calcul tabelar Avansat, Prezentari si IT Security.

Modulul ECDL 3D Printing– endorsed by ECDL Foundation – este dezvoltat de ECDL ROMANIA si se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa dobandeasca cunostințe de baza in domeniul tehnologiilor de imprimare 3D si sa isi certifice competențele de imprimare 3D la standard internațional.

Modulul se adreseaza de asemenea si persoanelor care lucreaza in acest domeniu si care doresc sa isi certifice competențele de imprimare 3D existente.

Inscrierea

Va puteti inscrie in programul ECDL in orice moment pe www.ecdl.ro prin completarea Formularului de inregistrare si achizitionand apoi o Serie unica de inscriere ECDL.

Durata obținerii certificarii

Perioada de obținere a unei certificari ECDL depinde de tipul de certificare ales, de nivelul de competenta al fiecarui candidat si de nevoia de a urma sau nu cursuri in vederea sustinerii acestor examene.

Candidații nu au obligația de a urma un curs de pregatire inainte de a se inscrie in programul de certificare ECDL si de a susține examenele.

Pentru pregatire, solicitati simulari ECDL catre Centrul de Testare ECDL la care v-ati inscris.

Certificarea ECDL

Dupa promovarea tuturor examenelor aferente tipului de certificare ECDL ales, candidatul solicita Permisul ECDL corespunzator catre centrul de testare ECDL unde a finalizat examenele. Permisul ECDL este valabil pe o perioada nedeterminata.

Autenticitatea unui Permis ECDL se poate verifica contactand direct ECDL ROMANIA la adresa office@ecdl.ro sau prin accesarea Profilului ECDL Online.

Alegeti certificarea ECDL de care aveti nevoie si intrati in programul internațional de certificare a competențelor digitale!